Hurkolt poliészterből készül a nyomtatható vászon
Hurkolt poliészterből készül a nyomtatható vászon

Sokan láttak már különböző reklámfelületeket mindenfelé kitéve. Lehetett az egy transzparens, egy zászló, plakát vagy poszter. Nem is gondolnánk sokszor, hogy ezek miből is készülnek. Alapanyaguk műanyag, hurkolt poliészter. Sok előnyük van, hiszen nagyon ellenállóak és tartósak. Gondoljuk csak el, hogy amikor szeretnénk reklámozni valamit és nemcsak rövid időre szól a dolog, hanem hosszútávon gondolkodunk, akkor olyan reklámfelületre van szükségünk, amelyik nem megy hamar tönkre.

A természet erői olykor nagyon szeszélyesek tudnak lenni, a nekik kitett dolgokkal szemben. A Nap szinte mindent kifakít, a szél eltépi, a víz elmossa. Nagyon bosszantó tud lenni, amikor hirdetményeink pár nap alatt eltűnnek, amikor azt szeretnénk, hogy hetekre, hónapokra szóljanak. Ilyen problémák kiküszöbölése érdekében lett megalkotva a hurkolt poliészter. A természet nagyon erős, de a műanyag sokszor még erősebb tud lenni.

Nincs más dolgunk, mint beszerezni egy nagyobb tekercset, amit általában 50 méteres kiszerelésben szoktak árulni és már neki is kezdhetünk a reklámok gyártásának. A nyomtatható vászon szintén poliészterből készül és egyaránt megfelel azoknak a reklámfelületeknek, amit szeretnénk ahhoz, hogy cégünk termékét vagy éppen szolgáltatását hosszú időn keresztül reklámozza. Mivel nem egy méretben gondolkodunk, érdemes lehet elszabni ezeket az anyagokat, hogy több felületet készíthessünk belőle. A nyomtatható vászon több részre való darabolásához, úgynevezett meleg vágási eljárást javasolnak.

Ennek praktikussága abban rejlik, hogy a vászon anyagát képező poliészter a hő hatására meglágyul, így aztán sokkal könnyebben szabható a megfelelő méretre. A nyomtatható vászon felületére többféle eljárással felvihető a reklámozni kívánt szöveg vagy éppen kép, mégpedig elsősorban vízbázisú, latex vagy UV nyomtatási eljárásokat alkalmazva. A szakemberek javasolják, hogy érdemes lehet a laminált változatát alkalmazni a nyomtatható vászonnak, mivel a lamináló bevonat hatására, több évvel meghosszabbítható a reklámfelület élettartama.