csatorna kamerázás
Csatorna kamerázás

A hosszú csatornáknak van egy rossz tulajdonságuk, mégpedig az, hogy nem lehet előre tudni, hol következik be dugulás. Ilyenkor a csatorna kamerázás marad lehetőségként, ami összeségében kevesebb befektetéssel jár. Miért mondhatjuk ezt? Mert a valódi probléma ismerete nélkül csak a bontással tudnánk megkeresni a dugulás forrását.

Azonban, ha nem találjuk el elsőre a helyet, akkor újabb és újabb bontásra lesz szükségünk. Ez nemcsak a szakember idejét sokszorozza meg, hanem később gondolnunk kell a csatorna visszahelyezésére is. Miért bajlódnánk feleslegesen? A csatorna kamerázás kényelmes megoldás, amihez csak egy kábelre lesz szükség. Ezt a szakember elhelyezi a csőben és elkezdődik a keresés.

Nem baj, ha nincs meg azonnal, mivel a kábel hosszú métereken keresztül használható. Ezáltal a csatorna kamerázás kényelmessé és biztonságossá válik, mivel nem fogunk elmenni a dugulás mellett és a rengeteg felesleges bontástól is megkíméljük magunkat. Így a pontosság jellemzi a későbbi munkálatokat is.