Benzines szivattyú

Sok esetben kell olyan helyeken is tiszta, szennyezett vagy éppen szennyvizet mozgatni, áramoltatni, ahová nincs telepítve a villanyhálózat. Ekkor egy benzines szivattyú lehet a segítségünkre, ami értelemszerűen nem elektromos árammal működtethető, hanem üzemanyag segítségével.

A benzines szivattyú nagy segítséget jelenthet akkor is, ha például különböző, egymástól távol eső munkaterületeken kell használni, mert így soha nem kell kábelekkel, hosszabbítókkal bajlódni, hanem bárhol, bármikor üzembe helyezhető pár pillanat alatt. Ebből is létezik kisebb és nagyobb teljesítményű változat, így igény szerint lehet választani a különböző modellek közül.

Van olyan benzines szivattyú, ami akár 80 méter emelőmagasságot is biztosítani tud, így igazán széles körű felhasználást biztosít. A mozgatása pedig az ilyen nagyobb berendezéseknek sem okoz gondot, mert a védő kerettől fogva, akár egy ember is arrább tudja tenni. A lényeg, hogy benzin is mindig a rendelkezésre álljon, és akkor a benzines szivattyú előtt nincs akadály.