bébiőr
bébiőr

Természetes, hogy a szülők féltik a gyermekeiket és úgy érzik, legszívesebben egyfolytában ott lennének mellettük, hogy megóvhassák őket még a széltől is. Azonban ezt nehéz lenne kivitelezni, meg a gyerkőcöknek sem túl előnyös, ha állandóan a nyomukban van valaki.

Ugyanakkor egy néhány hónapos baba esetében hasznos lehet a bébiőr beszerzésre, hiszen ő még nem tud szólni, ha valami baj van. Az pedig egyszerűen lehetetlen, hogy soha ne hagyják egyedül, hiszen a friss anyukának és apukának is akadnak olyan teendői, amit muszáj ellátni, ugyanis néha enniük, pihenniük is kell ahhoz, hogy a szülői szerepkörükben helyt tudjanak állni.

A bébiőr révén nem is lesz szükség arra, hogy valamelyikük állandóan ott legyen a kisded mellett, hiszen ezzel láthatják, hogy mit csinál a kicsi és akár vissza is tudják altatni, ha például még csak az alvásidő felénél járnak. Ráadásul akkor sem kell a szekrény mélyére kerüljön a bébiőr, ha már mászni, járni kezd a lurkó, hiszen még ekkor is hasznos lehet mosogatás, mosás, főzés közben követni, hogy merre kalandozik.