A bankkártyás fizetés lehetőségének biztosítása manapság teljesen alapvető a legtöbb üzletben. Ennek az elvárásnak megfelelni 2 fő okból fontos. Az egyik érthető módon a jogszabályi előírás miatt van, míg a másik az igények kiszolgálása. Az egyre jobban fejlődő és terjedő technológiák révén, az újabb generációk tagjai örömmel alkalmazzák a kényelmes fizetés lehetőségeit. Ezt megtehetik kártyával, telefonnal, okosórával ugyanúgy. Több vállalkozás van, amelyik igyekszik megfelelni az előírásoknak és kívánalmaknak, de viszonylag kisebb vagy megszokott vevőköre leginkább a készpénzt helyezi előtérbe.

Ebből kiindulva, nem feltétlenül éri meg POS terminál üzemben tartása. Szerencsére, már van lehetőség okostelefonból vagy táblagépből bankkártya terminált varázsolni, néhány egyszerű lépésben. Az első, hogy megtaláld a megfelelő szolgáltatót és köss vele szerződést. Amint ez megtörtént, töltsd le az online áruházból a szükséges alkalmazást! Ezt aktiváld, majd nyisd meg és írd be a kívánt összeget! A kártya érintése következik. Az utolsó pedig a tranzakció fogadása. Ennyi az egész és már fogadhatod is a fizetéseket.

Ami fontos, hogy a készülék operációs rendszerének képesnek kell lennie kezelni az NFC fizetéseket, ezért legalább 8.1, vagy annál újabb Android verzió legyen rajta. A másik elengedhetetlen feltétel, hogy csak olyan kártyával lehet így fizetni, amelyik alkalmas az érintéssel történő utalásra. A hagyományos POS terminálokban gondolkozóknak pedig idehaza is rengeteg szolgáltató (pl.: https://novopayment.hu/hu) áll a rendelkezésére. Itt megtalálhatod a vezetékes és mobil terminálok széles választékát, ezek mellé jár egy olyan online platform is, amivel nyomon követheted a tranzakciókat.

A strapabíró készülékek remekül viselik a napi szintű terheléseket és könnyen kezelhetőek. A bankfüggetlen kialakítás révén, a már meglévő számlákhoz kapcsolhatóak. Széles körben fogadják el a legtöbb, közöttük a SZÉP kártyát is. A stabil rendszerek a kívülről történő beavatkozásnak ellenállnak ezzel garantálva a biztonságot. A gyors adatkezelés révén, pillanatok alatt visszajelzik a tranzakciót. Minden érv mellettük szól.