Az idő olyan tényező, amit megéri minden esetben figyelembe venni és számolni vele. Ahogyan múlik, úgy fejti ki lassú, romboló hatását. Nem véletlen az a meghatározás, miszerint semmi sem tart örökké. Egy otthon felújítása igen komoly költségteherrel jár, ezért érdemes ott csökkenteni a kiadásokat, ahol arra lehetőség kínálkozik. A tető az ingatlanok egyik legjobban kitett része a természeti erőhatásoknak. A falakat és gyakran az alapot is ez a szerkezeti elem óvja, többek között a nedvességtől.

Egy idősebb, gyakran több évtizedes tető fedőelemei nagyon könnyen sérülnek. Természetesen ez mindig függ az adott anyagtípustól, amiből a fedőanyagok készülnek. Ebből a szempontból a beton valamivel ellenállóbb, de a főként régebbi égetett kerámia elemek érzékenyebbek. Amennyiben pedig kialakul egy repedés, ott utat talál magának a nedvesség, ami bejutva a lakásba, már komolyabb károkat okozhat.

Fontos tehát erre figyelmet fordítani és mindig okosan választani a tetőcsere során. A szél és erős napsugárzás, esetenként jégverés következtében viszont néhány évtized alatt amortizálódik, még az igen nagy gonddal kialakított felület is. Az sem ritka, hogy a tartószerkezet már rosszul viseli az eleve nehéz cserepek súlyát. Ilyenkor nem kell azonnal teljes bontásban és új támrendszer készítésében gondolkodni, mert létezik alternatív megoldás.

A cserepeslemezek kiváló választásnak minősülnek

A cserepeslemezek olykor még a régi fedőelemekre is felhelyezhetőek, de többnyire mégis inkább azok lekerülése után lesznek elhelyezve. Egységnyi súlyuk jóval kisebb, mint egyéb társaiké, miközben külsejükben a megszólalásig hasonlíthatnak azokra. Ami pedig a költségeket illeti, azok szintén kedvezőek.

A cserepeslemez árak színek szerint változhatnak. A Pascal kínálatában kapható fekete, tört fehér, barna, vörösesbarna, antracit, sötétzöld, piros, bézs, famintás dió árnyalat egyaránt. Ezek értéke 3.590 és 3.690 Ft között változik négyzetméterenként. A termékek egyenesen a gyártótól érkeznek, igény szerint méretre vágva.

Az alapvetően horganyzott felületkezelés műanyag bevonattal is párosulhat, ami tovább növeli a tartósságot. Még garancia is vonatkozik rájuk, így ha bármilyen hiba merülne fel, akkor a csere probléma nélkül megoldható.

Tartósak és nagyos stílusosak a cserpeslemezek

A rozsdásodásnak jól ellenállnak, az egységes szerkezet pedig az alacsonyabb súlya ellenére, ugyanolyan sikerre kiállja a viharos időjárás okozta erőpróbákat. Még műemlék jellegű épületeknél is könnyen alkalmazható.

Egyre gyakrabban kerül fel templomok tetejére, mivel távolról senki sem fogja megmondani, hogy nem hagyományos cserépelemekről van szó. Bár a technológia viszonylag újnak mondható, de az eddigi tapasztalatok igen kedvezőek. A többféle árnyalatnak hála, mindig olyan mellett voksolhatsz, amelyik a leginkább illeszkedik az épület és annak környékének stílusvilágához.

Öntisztuló jellegéből adódóan, a cserepeslemez minden eső után újként fog csillogni. Ezeknél többre nem igen van szükség. Amennyiben mégis bizonytalan lennél a döntésben, akkor bátran kérd ki a Pascal szakembereinek a véleményét, valamint tekints meg néhány referenciát, amik biztosan meg fognak győzni arról, hogy jól választasz!