A pikkelysömör olyan bőrbetegség, ami sok embert érint. Általában vastag bőrfoltok megjelenése jellemzi, ezek leválnak és a test különböző helyein jelennek meg, leggyakrabban a könyökön, a térden és a fejbőrön.

A pszoriázis vörös foltokat hagy maga után. A Föld legalacsonyabb pontján található Holt-tenger a világ legnagyobb természetes gyógyfürdője és minden évben emberek ezrei jönnek ide, hogy újjáélesszék és gyógyítsák a bőrüket, ha pszoriázissal vagy ekcémával küzdenek. Így a Holt-tengert alkotó összes élő elem (a víz, a sók és a növények) sok ásványi anyaggal gazdagodik, hiszen mindegyik ugyanolyan jótékony hatással van. Az AHAVA termékek számos kozmetikai kezeléshez előnyösek, mind tartalmazzák a holt-tengeri sókat.

Az ezekben található sók és ásványok azért dolgoznak együtt, hogy javítsák a pszoriázissal küzdők életét. Az brand termékeivel való kezelés drámaian enyhítheti és mélyen hidratálhatja a bőrt, hogy megelőzze és korlátozza a kiütéseket, amelyek folyton megkeserítik az életét.