Ideálisnak bizonyulnak a nagyobb terek elválasztásához és takarásához, sőt, kerítések helyére is gyakran kerülnek. A sövények meggátolják a belátást, ezért nem véletlen, hogy annyira népszerűek. Mivel sok éven keresztül díszítik a kertet, így jól át kell gondolni, hogy mely típusokat szeretné nap mint nap látni.

Tisztázni kell, hogy örökzöld, lombhullató, esetleg virágzó növényekre van szüksége. A babérmeggy, a magyal, a tuja, a fagyal, valamint a korallberkenye igencsak elterjedt. A tökéletes eredmény elérésének érdekében, ezeket a cserjeféléket bátran kombinálhatja egymással.

A sövények formázása hozzátartozik a gondozáshoz. A rendszeres metszést meghálálják azzal, hogy új hajtások hoznak. A fenntartásuk egyáltalán nem kerül sokba, mivel csupán a rendszeres öntözést és tápanyagpótlás igénylik.

A sűrű ágrendszerük kedvező feltételeket kínálnak némely madárfaj fészkeléséhez. A szakértők azt javasolják, hogy a sövények ültetésére a téli fagyokat követően kerüljön sor. A választott növények szükségleteiről semmiképp se feledkezzen meg!