Régebben számos ember hiszékenyen azt hangoztatta, hogy a karkötő kizárólag a nők privilégiuma és a férfiaknak csupán elvétve akadt olyan ritka alkalmuk, amikor a csuklójukon viselhették. Ez azonban a múlt, a férfi karkötő a 21. század részét képezi és egyre felkapotabbá válik.

Ma olyan világban élünk, amit a függetlenség érájának is nevezhetünk, amiben a hölgyek és urak egyre merészebben játszanak az öltözködésükkel és a kiegészítőjükkel. Mára már mindenki viselhet olyan csuklópántokat, amelyek elnyerik a tetszésüket.

Miközben a minőség és a tartósság tekintetében a férfiak és nők is azonos elvárásokat támasztanak az ékszerekkel szemben, addig, ami a megjelenést illeti, nos, kiemelkedő különbségek fedezhetők fel.

A férfi karkötők általában erősebb színeket képviselnek, vastagabbak és sokszor valamilyen szimbólumot viselnek. Emellett mindig kevésbé díszítettek, nem tartalmaznak csillogó köveket és leginkább az egyszerűséget képviselik. Nemcsak személyes vásárlásra, hanem ajándékként is megfelelnek.