A termék felhasználási területe igencsak széles. A kétoldalas ragasztószalag tartós rögzítést biztosít. Létezik olyan variáció is, amit vissza lehet szedni. Sokféle kivitelben készül, ami a szélességet és a ragasztó erejét illeti.

Az egyszerűbb változatot leginkább kreatív munkákhoz, mozaikokhoz, papírkivágások egymáshoz illesztéséhez használják. Nagyon előnyös abban az esetben, ha gyermekek is részt vesznek a munkában, hiszen nincs folyékony anyag, amit szét tudnának kenni, szóval tiszta és könnyű vele dolgozni. A kétoldalas ragasztószalag tetszés szerint méretre vágható. A szaküzletekben fellelhető olyan típus is, ami akár 80 kg terhelést is elbír. Általában képek, tükrök és egyéb hasonló tárgyak esetén alkalmazzák.

Az iparban számos területen használják műanyagok és üvegek biztonságos illesztéséhez. A termék segítségével fúrás nélkül kiakaszthatja a kedvenc tárgyait a falra. Bérelt lakás esetén kimondottan előnyös a kétoldalas ragasztószalag, hiszen a főbérlő biztosan nem nézné jó szemmel a furatokat a falban.