Dr. Falus György hasplasztika sebész
Dr. Falus György hasplasztika sebész

Nagyon sok ember fogyókúrázik, amikor súlytöbbletet észlel magán, de nagyobb mértékű fogyás esetén ennek lehetnek hátrányai is. Ha a hason nem tud visszahúzódni megfelelően a bőr, akkor megereszkedik és amellett, hogy csúnya, egyéb egészségügyi problémákat okoz, ezért ajánlott hasplasztika műtétet végeztetni. Bővebben tájékozódhatsz a műtét menetéről Dr. Falus György hasplasztika sebész weboldalán.

Laborvizsgálatok, EKG, mellkasröntgen szükséges a beavatkozás előtt. A beavatkozást a plasztikai sebész altatásban végzi, az eljárás körülbelül 2-3 órát vesz igénybe. A páciens csak másnap távozhat az operáló intézményből. Rejtett helyen történik a műtéti metszés, egy hosszú, ívelt vonal formájában az alhas területén, lehetőleg a bikini vonalában. Az orvos figyelembe veszi a páciens alsóneműjének szabását, fazonját is. A portálon részletesen le van leírva az egész műtéti folyamat.

Ennek eredménye azonnal látható, viszont a végleges forma csak hónapokkal a beavatkozás után alakul ki. Ezután a heg sem a kétrészes fürdőruhából, sem a bikiniből nem fog kilátszani. A hasplasztikai műtéten átesett személynek ügyelnie kell arra, hogy a beavatkozást követően fél évig ne érje a heget sem napfény, sem szolárium fénye, mert ez a heg deformálódásával járhat. A drfalus.hu weblapon megtalálod azoknak a vizsgálatoknak a listáját is, amelyeket feltétlenül el kell végezned a beavatkozás előtt, de erről tájékoztat a szakember is.

Mindenesetre, a műtét jár némi kellemetlenséggel, de ha belegondolsz, hogy mennyi előnye van, rá fogsz jönni, hogy megéri. Újra lapos és feszes lehet a petyhüdt, lógós hasad, de a kötényhas is szépen alakítható. A megereszkedés mértékétől függ, hogy a hasplasztika műtét típusai közül melyikre van szükség, a minire, a normálra vagy a zsírleszívással kombináltra. Nem túlzottan hosszú a gyógyulási idő sem, bár utána a páciensnek 3-5 nap otthoni pihenés indokolt. A hasplasztika beavatkozás pontos árát egy ingyenes konzultáció keretén belül tudja ismertetni veled a plasztikai sebész.