A modern zuhanyzó nem más, mint egy félig nyitott fürdőhelyiség. Az egyetlen elem, ami elválasztja a helyiség többi részétől, általában egy nagyon vékony üvegfal. Ez a fajta zuhanykabin nem rendelkezik ajtóval, így függönyök visszahúzása vagy akadályok mozgatása nélkül léphetünk be. A walk in zuhanyfal innovatív megoldás és a mindennapokban is nagy kényelmet biztosít.

A népszerű gyártók kínálatában különböző modelleket találhatunk. A minimális méretek általában 70×70 cm-esek, bár manapság már sokkal gyakoribbak a valamivel nagyobb kivitelek.

A közepes méretű, 80×100 cm körüli megoldások is kedveltek a fogyasztók körében. Ezek a hosszúság és szélesség arányok biztosítják, hogy a walk in zuhanyfal kényelmesen használható legyen. Azt is garantálják, hogy a berendezés ne foglaljon túl sok helyet a fürdőszobában.

Egy szabványos tálca nélküli walk in zuhanyfal felszerelésével mi is elboldogulunk. Mindössze annyit kell tennünk, hogy a megfelelő profilok segítségével rögzítjük az üveglapokat a falakhoz és a padlóhoz.