Az autókra gyárilag felszerelt keréktárcsák méretei sokat nőttek az elmúlt évtizedek során. Így mára már a nagyobb Opel Astra J felni látványához nem csupán a tuning kedvelők, hanem a témában nem jártas emberek és persze a hatóságok is hozzászoktak. Ezért is figyelhető meg, hogy a rendőrök már nem igazán állítják meg azokat, akiknek a megszokottnál egyedibb felnivel rendelkezik a kocsijuk.
Persze a túl extrém, nagyon látványos Opel Astra J felni biztosan feltűnik a sasszemű hatóság radarján, ami akár büntetést is eredményezhet. Aki nagyobb tárcsákra vágyik, és mégis biztosra szeretne menni, az sem kell aggódjon, hiszen megoldható ez legális keretek között is.

A Opel Astra J felni sok gyártója gyakorta olyan típusokra is igazolja a megfelelőséget, amelyeknek a gyári ajánlásában nem szerepel a szóban forgó méret. A homologizációs papírral igazolható ez, amit valamilyen elismert és arra jogosult intézet ad ki.
Elméletileg a forgalmazók minden Opel Astra J felni modellt ilyen papírral kísérve kapnak, ugyanis ez része a csomagnak. A gyártók, felismerve a méretesebb felnikkel kapcsolatos igényt, egyre inkább erre törekszenek. Pár éve például az AMTS nyereményautó forgalmijában egy a gyári megadottnál nagyobb méretű tárcsát is bejegyeztek.

A nagyobb átmérőjű Fiat Ducato felni

A fent említett engedélyre kitérve, a tulajdonos az arra hivatott intézettől kérheti a szakvéleményt, ami alátámasztja, hogy az alkatrész igenis joggal alkalmazható a verdán. A Fiat Ducato felni szakvéleményezéssel kérhető a megyei vagy épp a fővárosi NKH vizsgabázison magyar hatóság jóváhagyása, amelynek része, hogy bejegyzik a forgalmi engedélybe a nagyobb méretű felni felszerelési legalitását.
Ha ez megvan, akkor semmilyen közúti ellenőrzés vagy épp műszaki vizsga során nem lehet probléma a megszokottnál nagyobb Fiat Ducato felni miatt. Nyilvánvalóan ez nem jelenti azt, hogy bármit engedélyeznek és akármi felszerelhető. Amit visszautasítanak, az még mindig az illegális kategóriában marad, ezért gondot okozhat a továbbiakban.