egyedi gyűrű
Egyedi gyűrű

A kézzel készített ékszerekre évtizedek óta nagy a kereslet. Legyen az az egyetlen darab, amit magunkon viselünk vagy a nyaralás alkalmával vásárolt szuvenír, az egyedi gyűrű, nyaklánc, karkötő mindig különleges jelentést hordoz a tulajdonosa számára. De mi olyan érdekes a kézzel készített csecsebecsékben, ami ennyire sok odafigyelést vált ki a társadalomban?

A legtöbb elmélet ezt azzal magyarázza, hogy egy ékszerész személyes kapcsolata és a mestersége iránti szeretete minden egyedi gyűrűt valódi remekművé alakít. Ennek ellenére, a legtöbb ember nem érti a designer ékszerek valódi értékét a tömeggyártásban készült társaikhoz képest. Sok oka van annak, hogy az egyedi tervezésű ékszerek inkább egyfajta befektetésnek számítanak a tömeges mennyiségben előállított darabokhoz viszonyítva.

A különlegességüket mégis talán azzal magyarázhatjuk a legjobban, hogy amikor valaki kézzel készített ékszereket visel, akkor része lesz annak a történetnek, amit a tervező mesél el. Az egyedi gyűrű kapcsolatot teremt a kézműves és a tulajdonos között.