unit-linked életbiztosítás előnyei
Unit-linked életbiztosítás előnyei

Az ember sohasem tudhatja, hogy mikor következik be egy olyan váratlan esemény, amire nincs kellően felkészülve. Éppen ezért fontos, amennyire csak lehet, megtanulni előre látni. Az egészség megőrzése kulcskérdés a boldogsághoz vezető úton. Természetesen a két feltétel nem jár mindig kéz a kézben, hiszen a magasabb lelkiállapot gyakran csak elhatározás kérdése. Vannak, akik olyan munkakörben dolgoznak, ahol nagyobb az esélye a baleseteknek.

Bár statisztikailag a legtöbb haláleset otthon és a munkahelyen történik, ebből le lehet szűrni azt a következtetést, hogy akik otthon dolgoznak, halmozottan hátrányos helyzetben vannak ebben a tekintetben. Ez persze csak vicc, de akkor is jó felkészülni a legrosszabbra. Ugyanakkor összeköthető a kellemes, pontosabban szólva a gazdaságos megoldás a hasznossal. Az életbiztosítások esetén ugyanis már rendelkezésre állnak olyan opciók, amelyek a megtakarítást helyezik előtérbe.

Ezen kötvénykonstrukcióknak a lényege, az életvédelem mellett, a megfelelő tőkeképzés. Amennyiben lejár a meghatározott szerződés időintervalluma, akkor komoly költségek nyerhetőek vissza. Típusukat tekintve többnyire 2 fő csoport között lehet válogatni. Az egyik a vegyes vagy klasszikus kivitel, a másik pedig a befektetési egységekhez kötött (unit-linked) életbiztosítás. Amit egyértelműen meg lehet említeni az unit-linked életbiztosítás előnyei között, az a nagyobb hozampotenciál. Mindazonáltal érdemes tisztában lenni vele, hogy nem kínálnak garantált lejárati összegeket.

Ez a kockázat az, ami gondoskodik az esetlegesen nagyobb tőke megteremtődéséről. A hagyományoshoz képest egységes és adott összegű pénzalap helyett, befektetési eszközalapról van szó. Ezen belül, értékpapírok sokasága adja ki a teljes palettát. Bár ilyen diverzifikálás folytán, ami a papírok sokszínűségét jelenti, csökken a kockázat, de nem teljes mértékben. Több eszközalap áll rendelkezésre, ezek többnyire a biztosítótársaságok összeállításaitól függnek. Ha nincs meg a kellő pénzügyi ismeret az unit-linked életbiztosítás megkötéséhez, akkor elengedhetetlen szakemberrel közösen kiválasztani az ideálisnak ítélt portfóliót.