Ha egészsége szempontjából fontosnak tartja a halfogyasztást, de a halnak az ízéért nem rajong, akkor a lágyabb aromájú makréla az Önnek megfelelő választás. Ez a tonhalnál valamivel kisebb tengerlakó igazi B-vitaminbomba és D-vitaminban, magnéziumban, foszforban, folsavban és vasban is bővelkedik.

Omega-3 zsírsavtartalmának köszönhetően, a makréla segíti a szívműködést, ugyanakkor – tudományos kutatások eredménye szerint – rendszeres fogyasztásával az Alzheimer-kór kialakulásának kockázata is csökkenthető.

Az egészségügyi szakemberek már régen kimutatták, hogy a halétel jótékony hatással van a felnőtt szervezetre, 5 éve azonban arra is fény derült, hogyan hat a gyermekekre ez a zsírsavakban és fehérjében gazdag táplálék.

Egy amerikai kísérlet szerint, a vízi világból nyert eledel megakadályozhatja a gyermekkori diabétesz kialakulását, továbbá a vérszegénységgel is sikeresen veszi fel a harcot. Ez utóbbi panasz megszüntetésére kifejezetten a makréla fogyasztása ajánlott, ami nem véletlenül került fel a legkiválóbb 10 szuperélelmiszer amerikai rangsorába.