A különféle szembetegségek, kortól függetlenül jelentkezhetnek bárkinél és amiket egyéb módszerekkel nem lehet kezelni, azokat látásjavító beavatkozás által szüntetik meg a szakorvosok. Természetes, hogy az érintettek fejében sok kérdés fogalmazódik meg az eljárással kapcsolatban, amelyekre választ szeretnének kapni. Erre is fontos figyelni a látásjavító műtét előtt. Mivel többféle operáció közül lehet választani, ezért sokan akarják megérteni, hogyan zajlik az adott beavatkozás.

Erre a kérdésre pontos választ kaphatunk a drnagymihaly.hu weboldalon. Érthetően foglalkoztatja a betegeket az is, hogy mennyire fájdalmas a műtét, illetve azt altatásban végzik-e? Nos, a látásjavító műtéttől nem szabad félni, ugyanis ez teljesen fájdalommentes, igen hatásos szemcseppekkel végzik el az érzéstelenítést. A páciens legfeljebb kis kellemetlenséget fog érezni, semmi mást. Nincs altatás, tehát ezzel sem terhelik a beteg szervezetét.

A másik fontos kérdés a páciensektől az, hogy mennyi ideig tart a látásjavító beavatkozás? Az operáció mindössze 20 percig tart és ezt követően a beteg az operáló intézményben pihen egy kicsit, majd pedig a kísérőjével távozhat. Másnap kell újra jelentkeznie a szakorvosnál kontrollvizsgálatra. A műtét várható eredménye minden beteget foglalkoztat, vagyis mennyire jól fog látni, szükséges-e szemüveget vagy kontaktlencsét viselnie utána? Ezt nagymértékben befolyásolják a páciens látási szükségletei és arra is számítani kell, hogy a sebészi korrekció nem minden esetben eredményez tökéletes látást, még ideális feltételek mellett sem.

Azonban a mindennapos élet élvezetéhez, szinte minden esetben kellőképpen korrigálja a betegek szemét a látásjavító műtét. Lényeges továbbá, hogy melyik szemész szakorvos végzi el a beavatkozást. Dr. Nagymihály Attila szemész orvos nagy tapasztalattal és tudással rendelkezik, amiben maximálisan megbízhatunk. Végül, de nem utolsósorban, fontos kérdés, hogy mennyi pénzbe kerül a látásjavító eljárás. Nem kis befektetés, de megéri, mert a látásunkat javítjuk ezzel.