A sarokcsiszolók felhasználási területe igen jelentős, ám bizonyos esetekben meglehetősen nehézkes megteremteni az alkalmazásukhoz szükséges feltételeket. A DeWalt akkus flex segítségével áthidalhatóak ezek a problémák, méghozzá úgy, hogy ennek a teljesítmény nem látja kárát.

A közepes tárcsaátmérővel rendelkező modellek a legelterjedtebbek, hiszen az építőipartól kezdve, a barkácsoláson át, számtalan területen ezt használják. Ugyanakkor, gyakorta jelent dilemmát az áramforrás hiánya vagy annak távolsága. A speciális hosszabbítók, illetve a generátorok pedig komoly kiadást jelenthetnek. A DeWalt akkus flex esetében ilyen fennakadásokkal nem kell számolnunk. A nagyteljesítményű akkumulátor hosszú ideig képes üzemeltetni a gépet, ráadásul annak cseréje is csupán pár pillanatot vesz igénybe.

Tekintettel arra, hogy az akciós ajánlatokat leszámítva, legtöbbször a DeWalt akkus flex mellé külön kell megvásárolni az áramforrást, szerencsés abból már rögtön ilyenkor a lehető legnagyobb kapacitású modellt kiválasztani.