A barkácsolás egy remek hobbi, amivel maximálisan kiélhető az alkotási vágy. Az új eszközök megismerése, beszerzése és használata szintén nagyszerű izgalmakat hordoz magában. Szép lassan eljuthatunk odáig, hogy akár saját bútorok tervezésére is lehetőségünk nyílik. A fúrósablonok gyakorlatilag elengedhetetlen eszközök a minőségi munkavégzéshez. A bútorkészítés során pedig elengedhetetlen a minőségi facsapolások kivitelezése. Bizonyára már mindenki találkozott ezzel a módszerrel. Ezzel a rögzítési móddal kapcsolható össze két fából készült munkadarab. Látszatra teljesen egyszerű, ám mégis nagyon hatékony.

Viszont, ha mi magunk szeretnénk facsapolást készíteni, ahhoz bizony fúrósablonra lesz szükség. Minek kéne ilyesmi, amikor a mérőszalaggal és a fémvonalzóval már megtörténtek a pontos mérések? Ha a mérések és a jelölések nem elég pontosak, akkor az illesztések egyszerűen nem fognak működni vagy csak egyszerűen rosszul fognak mutatni. Természetesen az ilyen módon kivitelezett bútordarabok közel sem nevezhetőek időtállónak, az alacsony stabilitásuk miatt. Egyszerűen széthullnak és értelmüket veszítik, mivel nem képesek betölteni a funkciójukat. Még egy egyszerű szék készítése esetén is lényeges a facsapolás minősége.

A fúrósablon anyagvastagságtól függően, lehetővé teszik a tiplik pozicionálását. Precíz megvezetés és hosszú élettartam jellemzi. A kínálatban a hagyományos fúrósablonok mellett, az olyan minőségi termékek is megtalálhatóak, mint a Wolfcraft Undercover Jig szett. Ezekkel kitűnő rejtett csavaros kötés hozható létre. Utólagos felületkezelés esetén kifejezetten előnyös a használata.

A fúrósablon készlet többféle tartozékot is magába foglalhat, mint fúrószár és az ehhez tartozó ütköző, tiplijelölő és a meghatározott számú facsapok. A sablon használata önmagában egyszerű, inkább a furatok készítésekor kell betartani néhány lényeges szabályt. Fontos, hogy mindig merőlegesen fúrjunk. A tökéletes láthatatlan kötés elérése érdekében, a néhány mm eltérés sem megengedett. Ez viszont nem okoz gondot, ha fúrósablont használunk.