A fürdőköpeny régimódinak tűnhet és gyakran lehet az is. A kimonók a japán Heian-korszakból származnak, az európai pongyolák pedig a 16. század óta léteznek. A köntös önmagában nem ruha és nem pizsama vagy törölköző. Szóval, mire való a köntös és megéri-e beszerezni egyet?

Sok mindent lehet szeretni a modern darabokban és több felhasználási területük van, mint gondolnád. Ezt a darabot leginkább a magánélet védelmére használják. Az egykor pongyolának nevezett fürdőköpeny lényege, hogy eltakarja a testet a köztes időszakokban, amikor nem vagy ruhában, például zuhanyozás után vagy öltözékválasztás közben. Mivel ugyanabból az anyagból készülnek, mint a törölközők, ezek segítenek felszívni a vizet és melegen tartanak. Miért érdemes viselni? Ennek bizony több oka van.

Amellett, hogy eltakar, még melegen és kényelmesen is tart, ha nem vagy felöltözve. A köntös birtoklása azt jelenti, hogy mindig lesz valami, amibe belebújhatsz, amikor a szokásos ruhák felöltése valójában nem a legkényelmesebb vagy leglogikusabb lehetőség.