Az alacsony szénhidráttartalmú étrend korlátozza a cukros ételekben és lisztből készült termékekben lévő szénhidrátok mennyiségét. A hangsúlyt a fehérjére, az egészséges zsírokra és a friss gyümölcsökre, zöldségekre helyezi.

A kutatások azt mutatják, hogy a low-carb diéta követése segíthet a fogyásban és javíthatja az egészségi állapotot. A szénhidrátok napi normája 40 gramm. Az ilyen étrend népszerű a sportolók körében, mivel lehetővé teszi a szervezetnek, hogy elveszítse a felesleges súlyt és észrevehetően fogyjon.

Intenzív edzéssel és a low-carb diéta követésével rövid időn belül meg lehet szabadulni a feleslegtől és izmos külsőt ölteni. Amikor a szénhidrát szintje alacsony, a szervezet elkezdi felhasználni a tárolt zsírtartalékokat, ami fogyáshoz vezet.

De aktív testmozgás nélkül is nagyszerű eredményeket érhet el, ha betartja a szükséges szabályokat. A low-carb diéta nemcsak a fogyás, hanem a cukorbetegség szabályozásában is hatékony. Emellett ez az étrend számos egészségügyi is előnnyel jár.