Kimondottan praktikus és helytakarékos eszköz a ruhaneműk szárítására. A harmonika ruhaszárító a hangszerhez hasonlóan nyitható és zárható, ezért a használaton kívül egyszerűen összecsukható és elrakható.

Mivel minimális helyet foglal, ezért ideális választásnak bizonyulhat a kisebb lakásokba. Általában fémből vagy műanyagból készül. Kültéri és beltéri használatra egyaránt alkalmas. Az összecsukható funkció mellett, állítható is, ami azt jelenti, hogy a magassága és a szélessége könnyen módosítható.

A designt illetően, a harmonika ruhaszárító számos variációban szerezhető be, így mindenki a lakásába illő modellt választhatja. A használata kifejezetten egyszerű, csak szétnyitja és ráaggatja a nedves ruhaneműket.

Miután megszáradtak összecsukja és eltávolítja a látótérből, amíg legközelebb szükség nem lesz rá. A harmonika ruhaszárító igencsak gazdaságos és a rugalmassága miatt, hosszútávon hasznos lehet a háztartásokban. A megvásárlását nem érdemes elszalasztani, ha szereti a praktikus eszközöket.