Őrölt paprika
Őrölt paprika

A paprika tele van C-vitaminnal és nyomelemekkel, amelyek fogyasztása hozzájárul az egészséges élethez. Sokan nem kedvelik az íze miatt, pedig igenis szükséges lenne a fogyasztása. A paprika Közép-Amerikából, Mexikó déli részéről eredeztethető, ahol az indiánok kezdték el termeszteni. Az őrölt paprika már inkább fűszerként alkalmazható, amihez speciális fűszerpaprikát használnak. A piros színű zöldséget érett állapotában leszedik, majd felfűzik egy vastagabb spárgára. Ezt leginkább nyáron szokták elvégezni.

A felfűzött paprikák a meleg levegő és a szél hatására elkezdenek összeszáradni. Ha már teljesen kiszáradtak, akkor le lehet darálni egy nagyobb mennyiséget, amiből elkészül a fűszerpaprika. A piros színű őrölt paprika, hazánkban leginkább a pörköltek és paprikások készítésénél elengedhetetlen. Az őrölt paprika manapság már bármelyik országban elérhető. Isteni gombapaprikás készíthető a piros színű fűszer segítségével. Az adagolásánál azonban csínján kell bánni vele, mert könnyedén megkeserítheti az ételt.